کتابخانه مجازی الفبا
ارسال به دوستان نسخه چاپی ذخیره خروجی PDF
کد خبر : 199641
تاریخ انتشار : 11 شهریور 1396 11:50
تعداد مشاهدات : 9095

هفت اثر راه یافته به مرحله دوم کتاب سال دانشجویی - 96

هفت عنوان کتاب «خاستگاه عهد جدید و مهم ترین پیامدهای پیدایش آن»، «درآمدی به روانشناسی دین»، «مثلث خدا، انسان، جهان: گفت وگویی میان علم و دین»، «موعود باوری و نو دینی: مقایسه نقش موعودباوری در پیدایش فرقه ها در اسلام و مسیحیت در دو قرن اخیر»، «جایگاه اعتقاد در ارزیابی راویان از دیدگاه اهل سنت»، «تاملاتی تحلیلی – انتقادی پیرامون فلسفه دین» و «تجربه دینی در فرهنگ اسلامی» راهی دومین مرحله داوری شدند.
📣 دبیر خانه بیست و چهارمین جشنواره کتاب سال دانشجویی 
هفت اثر راه یافته به مرحله دوم کتاب سال دانشجویی در حوزه دین را اعلام کرد:

براساس اعلام دبیر خانه بیست و چهارمین جشنواره کتاب سال دانشجویی، هفت عنوان کتاب «خاستگاه عهد جدید و مهم ترین پیامدهای پیدایش آن»، «درآمدی به روانشناسی دین»، «مثلث خدا، انسان، جهان: گفت وگویی میان علم و دین»، «موعود باوری و نو دینی: مقایسه نقش موعودباوری در پیدایش فرقه ها در اسلام و مسیحیت در دو قرن اخیر»، «جایگاه اعتقاد در ارزیابی راویان از دیدگاه اهل سنت»، «تاملاتی تحلیلی – انتقادی پیرامون فلسفه دین» و «تجربه دینی در فرهنگ اسلامی» راهی دومین مرحله داوری شدند. 

🔸درباره «خاستگاه عهد جدید و مهم ترین پیامدهای پیدایش آن»   
کتاب «خاستگاه عهد جدید و مهم ترین پیامدهای پیدایش آن» نوشته آدولف فون هارنک، با ترجمه حامد فیاضی از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب قم منتشر شده است.
این کتاب با رویکردی تاریخی، به بررسی عوامل واقعی پیدایش عهد جدید و نیز پیامدهای آن بر باورها و عقاید مسیحیت می پردازد. نویسنده که از برجسته ترین شخصیت های جریان الهیات لیبرال مسیحی در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم است، در این کتاب، نقادانه دیدگاه های سنتی مسیحی در زمینه پیدایش عهد جدید را بررسی کرده و با تکیه بر شواهد تاریخی، نتایج و نکات بدیعی را ارائه می کند.»
کتاب «خاستگاه عهد جدید و مهم ترین پیامدهای پیدایش آن» با شمارگان یک هزار نسخه در 208 صفحه، به بهای 10 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب قم منتشر شده است.

🔸درباره «درآمدی به روانشناسی دین»
کتاب «درآمدی به روانشناسی دین» نوشته کیت ام. لوونتال با ترجمه مهدی عیوضی از سوی انتشارات نشر ادیان قم منتشر شده است.
در این کتاب نویسنده با لحنی عالمانه و درعین حال قابل فهم در باب ادیان و فرهنگ ها در سطح وسیعی سخن می گوید. همه موضوعات اصلی و مهم این حوزه، از تاریخچه روان شناسی دینی گرفته تا شیوه های متعدد و جذابی که از طریق آن ها باور دینی بر احساس و رفتار انسان تأثیر می گذارد مورد بحث قرار گرفته است.  
کتاب «درآمدی به روانشناسی دین» با شمارگان یک هزار نسخه در 436 صفحه، به بهای 21 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شده است.

🔸درباره «مثلث خدا، انسان، جهان»
کتاب «مثلث خدا، انسان، جهان: گفت وگویی میان علم و دین» به قلم رابرت کروفورد و با ترجمه حمیدرضا عبدلی مهرجردی از سوی انتشارات دانشگاه ادیان قم به بازار کتاب عرضه شده است.
چالش هایی که در اوایل قرن هفدهم میلادی اندیشمندان را به بحث از رابطه علم و دین واداشت به دليل مواضع جدیدی بود که فیزیک، روان شناسی، زیست شناسی و غیره اتخاذ کرده بودند. فیلسوفان و متکلمان در حل چنین چالش هایی مواضع مختلفی گرفتند. کروفورد در این کتاب با بررسی نظریات جدیدِ علمی، نشان می دهد که چگونه هر یک از علم و دین می توانند در شکل گيری فهم ما از مثلثِ خدا، جهان و انسان به یکدیگر یاری رسانند.
کتاب «مثلث خدا، انسان، جهان: گفت وگویی میان علم و دین» با شمارگان یک هزار نسخه به بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات ادیان و مذاهب منتشر شده است.

🔸درباره «موعود باوری و نو دینی»
کتاب «موعود باوری و نو دینی: مقایسه نقش موعودباوری در پیدایش فرقه ها در اسلام و مسیحیت در دو قرن اخیر» نوشته رضا کاظمی راد به همت انتشارات ادیان قم منتشر شده است.
نویسنده در این کتاب درباره موعودباوری و نو دینی بحث کرده است که در هر دو دین اسلام و مسیحیت، عده ای با سوءاستفاده از انتظار مردم برای ظهور منجی موعود و مسیحای منتظر، دست به فرقه سازی زده اند و در این بین عوامل و دست آویزهای مختلفی مورد استفاده این افراد قرار گرفته است. این عوامل به پنج مورد تفکیک شده اند که ازجمله آن ها ادعای نیابت از منجی موعود، تاریخ پنداری برای ظهور و نیز ادعای کشف و مکاشفه از سوی مؤسس فرقه است.
کتاب «موعود باوری و نو دینی: مقایسه نقش موعودباوری در پیدایش فرقه ها در اسلام و مسیحیت در دو قرن اخیر» با شمارگان یک هزار نسخه در 314 صفحه، به بهای 25 هزار تومان از سوی انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب منتشر شده است.

🔸درباره «جایگاه اعتقاد در ارزیابی راویان از دیدگاه اهل سنت»
کتاب «جایگاه اعتقاد در ارزیابی راویان از دیدگاه اهل سنت» نوشته محسن افضل آبادی،  از سوی انتشارات مشعر به بازار عرضه شده است.
نویسنده کتاب «جایگاه اعتقاد در ارزیابی راویان از دیدگاه اهل سنت» به بررسی جایگاه اعتقاد در ارزیابی راویان پرداخته و می کوشد معیارهای عدالت راوی از دیدگاه حدیث پژوهان و رجالیون اهل سنت و پذیرش یا عدم پذیرش روایت از راویانی را که گرایشات مذهبی دارند، بررسی کند.»
کتاب «جایگاه اعتقاد در ارزیابی راویان از دیدگاه اهل سنت» با شمارگان یک هزار نسخه در 404 صفحه، به بهای 12 هزار تومان از سوی  مؤسسه فرهنگی هنری مشعر وابسته به حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت منتشر شده است.

🔸درباره «تاملاتی تحلیلی - انتقادی پیرامون فلسفه دین»
کتاب «تاملاتی تحلیلی - انتقادی پیرامون فلسفه دین» نوشته سیدجابر موسوی راد به همت دفتر پژوهش و نشر سهروردی منتشر شده است.
این کتاب ششمين حلقه از مجموعه کتاب های آشنايی با فلسفه دين است که به طور جداگانه تدوين شده است. نویسنده در سيزده فصل، عمده ترين مباحث فلسفه دين را بررسی کرده است. «دين و فلسفه دين»، «عقل و ايمان»، «زبان دين»، «ادله اثبات خدا»،«صفات خدا»، «شرور»، «تجربه دينی»، «اعجاز»، «کثرت گرايی دينی»، «علم و دين»، «دين و هرمنوتيک»، «دين و اخلاق»، «حيات پس از مرگ» ۱۳ عنوان این کتاب است.  
کتاب «تاملاتی تحلیلی - انتقادی پیرامون فلسفه دین» با شمارگان یک هزار و 200 نسخه در 958 صفحه، به بهای 45  هزار تومان از سوی دفتر پژوهش و نشر سهروردی به بازار کتاب عرضه شده است.

🔸درباره «تجربه دینی در فرهنگ اسلامی»
کتاب «تجربه دینی در فرهنگ اسلامی» نوشته مشترک مسعود آذربایجانی، علی شیرازی، سیدمحمدرضا لواسانی، مرتضی حبیبی از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به بازار کتاب عرضه شده است.
نویسنده درباره لزوم تالیف این کتاب آورده است: «تجربه دینی با کلمات و اصطلاحات گوناگون از قبیل احوالات باطنی و معنوی، کشف و کرامات، مکاشفات صوری و معنوی، وحی و الهامات، نبوات و منامات، کشف المحجوب و رفع حجاب، خوارق عادات، شهود و مشاهدات، معارف ذوقیه، علم حضوری، مقامات عرفانی و مانند اینها در فرهنگ اسلامی، پیشینه قابل توجهی دارد، امّا چنان که باید و شاید به گونه شناسی آن ها نپرداخته اند. از آنجا که قرآن، روایات و احوالات عالمان و عارفان (سالکان) سه منبع مهم فرهنگ اسلامی است، این سه منبع در کتاب حاضر به ترتیب جستجو شده است.»  
کتاب «تجربه دینی در فرهنگ اسلامی» با شمارگان 500 نسخه در 608 صفحه، به بهای 30 هزار و 500 تومان از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شده است.

🔘 منبع: دبیر خانه بیست و چهارمین جشنواره کتاب سال دانشجویی